Kali terakhir aku naik keretapi tahun 2003 dulu. Masa tu aku tengah mengaji di UiTM Pahang. Ni keretapi yang betul² keretapi, bukan komuter tau. Lokasi percutian tak jauh Kluang je, tapi yang menariknya pengangkutan yang digunakan – keretapi. Tak la jakun mana, cuma sekadar nak jalan2 melihat alam sambil bawa sang isteri untuk maternity shoot. Best kan, kau ada? haha.

Masa perancangan awal agak rumit juga dan hampir² cancel. Mana taknya. Bila tangok jadual e-tiket di Keretapi Tanah Melayu [KTMB], banyak tiket yang dah habis untuk perjalanan JB Sentral ke Kluang. Plan awal nk bertolak pagi dan balik dalam lepas tengahari je la. Agak kecewa juga.

kluang stesen photo

Continue reading

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...